fbpx

Κανονισμός σχολής

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 

Γενικά

 

 1. Προγράμματα Σπουδών
 2. Εγγραφές
 3. Δομή Μαθημάτων
 4. Φοίτηση
 5. Συμμετοχή σε Εκδηλώσεις
 6. Προσωπική Υγιεινή & Ασφάλεια
 7. Συμπεριφορά
 8. Βεβαιώσεις Σπουδών
 9. Οικονομικές Υποχρεώσεις
 10. Μεταβολές-Διαγραφές

 

 1.  ΓΕΝΙΚΑ

Το ΚΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ξεκίνησε το 2007 ως εργαστήριο ελευθέρων  σπουδών και στην συνέχεια με την αλλαγή της νομοθεσίας αδειοδοτήθηκε  από τον ΕΟΠΠΕΠ, ως ΚΔΒΜ1 ΦΕΚ222/T.Α/12.11.2012 .

 

 1.  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΚΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο εκπαίδευσης κομμωτικής, περιποίησης άκρων, αισθητικής και μακιγιάζ. Αναλυτικά οι κλάδοι σπουδών ορίζονται παρακάτω:

Κομμωτική Γυναικεία & Ανδρική & Παιδική
Προσθετική Μαλλιών – Extensions
Μανικιούρ Πεντικιούρ Ονυχοπλαστική Αισθητική Επαγγελματικό Μακιγιάζ

 

Επίσης, προσφέρονται προγράμματα μικρότερης διάρκειας φοίτησης, σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις των παραπάνω κλάδων.

 

 1.  ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

Εγγραφή στα τμήματα σπουδών του ΚΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε ενδιαφερόμενος. Οι εγγραφές στα τμήματα σπουδών πραγματοποιούνται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η έναρξη των τμημάτων σπουδών καθορίζεται από τη διεύθυνση του ΚΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και ανακοινώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της σχολής www.keas.edu.gr

 

 1. ΔΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η εκπαίδευση των σπουδαστών χωρίζεται σε 3 βασικά μέρη:

Α. Τις θεωρητικές γνώσεις

Β. Τις πρακτικές δεξιότητες

Γ. Την εφαρμογή των γνώσεων και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων με πρακτική άσκηση

Οι σπουδαστές μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με την πρόοδό τους από τους εκπαιδευτές τους και να λαμβάνουν συμβουλές σχετικά με τη βελτίωσή τους. Πρόσθετα καθήκοντα μπορεί να ζητηθούν από τους σπουδαστές εάν αυτό κριθεί απαραίτητο για την πρόοδο τους. Η αξιολόγηση από τον εκπαιδευτή περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την παρουσία, τη θεωρητική κατάρτιση και την πρακτική εφαρμογή των διδασκομένων μαθημάτων. Για την ολοκλήρωση των σπουδών είναι απαραίτητο οι σπουδαστές να έχουν επιτύχει και στα 3 παραπάνω μέρη εκπαίδευσης.

Αναλόγως το πρόγραμμα η εκπαίδευση μπορεί να είναι καθημερινή ή κάποιες ημέρες της εβδομάδας, για το οποίο ο σπουδαστής ενημερώνεται κατά την εγγραφή του. Η γραμματεία της σχολής λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:30 / 16:30 – 20:30 και παραμένει κλειστά στις κάτωθι αργίες.

28η Οκτωβρίου

17η Νοεμβρίου

25η & 26η Δεκεμβρίου – Χριστούγεννα

1η & 2η Ιανουαρίου – Πρωτοχρονιά

6η Ιανουαρίου – Θεοφάνεια Καθαρά Δευτέρα 25η Μαρτίου

Μεγάλη Παρασκευή & Δευτέρα του Πάσχα 1η Μαΐου Καλοκαιρινή περίοδος του Αυγούστου

Λόγο της καραντίνας και της  αναστολής των μαθημάτων τον Αύγουστο 1-12 του μήνα και 20-31  του 2020
η σχολή θα παραμείνει ανοιχτή ώστε να καλυφθεί η ύλη που έχει χαθεί .  

Διακοπή μαθημάτων για καλοκαιρινές διακοπές 13 – 19 / 8 /2020

 1.  ΦΟΙΤΗΣΗ

Σε όλα τα τμήματα του ΚΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ η φοίτηση είναι υποχρεωτική, συμφωνείται κατά την εγγραφή και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) εξάμηνα ή τους 18 ημερολογιακούς μήνες.

Οι σπουδαστές πρέπει να φροντίζουν να είναι στην ώρα τους σε κάθε μάθημα, με την πρέπουσα εμφάνιση και να έχουν πάντα μαζί τους τα κατάλληλα εργαλεία και εξοπλισμό.

Απαιτητή η χρήση μάσκας και γαντιών κατά την παραμονή σας στην σχολή και τους κοινόχρηστους χώρους της σχολής .

Σε περίπτωση απουσίας να ενημερώνουν τη γραμματεία ή τον υπεύθυνο εκπαίδευσης. Το επιθυμητό ποσοστό συμμετοχής είναι τουλάχιστον 90% παρουσίας τις ημέρες και ώρες παράδοσης των μαθημάτων.
Σε περίπτωση απουσιών, η σχολή οφείλει να ενημερώνει το σπουδαστή ή τον κηδεμόνα του. Μετά από επαναλαμβανόμενες απουσίες, η σχολή οφείλει να προειδοποιεί τον σπουδαστή περί μη ορθής παρακολούθησης έτσι ώστε να μην παρατείνεται αναίτια η φοίτηση στο τμήμα παρακολούθησης.
Σε περίπτωση που οι σπουδαστές δεν ακολουθούν τη συνθήκη αυτή, η σχολή αφού τους έχει ενημερώσει μπορεί να προβεί στα παρακάτω:

 • Προσωρινή ή οριστική διακοπή φοίτησης
 • Αλλαγή ημερών ή ωραρίου φοίτησης
 • Επιβάρυνση οικονομικού κόστους φοίτησης
 1.  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης οι σπουδαστές δύνανται να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις με στόχο την εμπειρία και την εξοικείωσή τους με το επάγγελμα επιλογής τους. Η σχολή δίνει πάντα την κατεύθυνση εμφάνισης σε κάθε εκδήλωση η οποία θα πρέπει να τηρείται αδιαμαρτύρητα από τους σπουδαστές. Αυστηρά θα τηρείται το χρονοδιάγραμμα και η παρουσία στο χώρο που έχει συμφωνηθεί κατά την ανάληψη της θέσης πρακτικής για την εκδήλωση. Οι σπουδαστές έχουν στην εκδήλωση συγκεκριμένο ρόλο. Η φροντίδα και η φύλαξη των εργαλείων και του εξοπλισμού που δίδονται από τη σχολή είναι ευθύνη των σπουδαστών και θα επιστρέφονται με τη λήξη της εκδήλωσης ή την επομένη μέρα στη σχολή στην ίδια κατάσταση που τους παραδόθηκαν πριν την εκδήλωση.

Στις εκδηλώσεις που συμμετέχουν οι σπουδαστές θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με ευγένεια, υπομονή και εμπιστευτικότητα. Σε περίπτωση που προκληθεί κάποιο πρόβλημα, μπορούν να επικοινωνούν με ανθρώπους από τη σχολή για επίλυση τυχόν ζητημάτων που χρειάζονται άμεση λύση.

Η σχολή – ΚΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ είναι η αποκλειστική κάτοχος του δικαιώματος για δημοσιοποίηση φωτογραφικού υλικού ή οπτικοακουστικού μέσου από παρουσία σπουδαστών της σε εκδηλώσεις. Παράλληλα σέβεται απόλυτα την επιθυμία των σπουδαστών να δημοσιοποιούν υλικό από εκδηλώσεις που συμμετέχουν με τη σχολή. Οι σπουδαστές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε αυτά που αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να σέβονται τα ήθη και έθιμα, να μην προβαίνουν σε προσωπικές ύβρεις ή εκφοβισμό και να μην χρησιμοποιούν στοιχεία που παραβαίνουν τις αρχές των προσωπικών δεδομένων. Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να επέμβει όπου κρίνει σκόπιμο για να αφαιρείται το υλικό που έχει αναρτηθεί εφόσον παραβιάζει κάποιο από τα παραπάνω.

 

 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο σπουδαστής πρέπει να έχει επίγνωση της ευθύνης του σχετικά με την προσωπική του υγιεινή. Ένα ντους κάθε μέρα, λουσμένα και περιποιημένα μαλλιά, δόντια καθαρά και με δροσερή αναπνοή, τα ρούχα και η στολή εργασίας καθαρά και πλυμένα, τα εργαλεία και τα υλικά να είναι σε καλή κατάσταση, ασφαλή και να χρησιμοποιούνται μόνο για το σκοπό που κατασκευάστηκαν. Δεν επιτρέπεται το μάσημα της τσίχλας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ούτε η παρουσία και κατανάλωση φαγητού ή ροφήματος στο χώρο εκπαίδευσης. Τα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να είναι κλειστά ή στην αθόρυβη λειτουργία. Απαγορεύεται το κάπνισμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε όλους τους κλειστούς χώρους της σχολής. Η φροντίδα και η φύλαξη των εργαλείων και του εξοπλισμού είναι ευθύνη των σπουδαστών και η σχολή δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής τους από κακή χρήση. Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να δώσει κατευθύνσεις σε σπουδαστές σε σχέση με τα παραπάνω όταν αυτό κριθεί σκόπιμο.

 

 1. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Οι σπουδαστές οφείλουν να γνωρίζουν τον παρόντα ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΣΠΟΥΔΩΝ και να λειτουργούν βάσει αυτού, με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Επίσης οφείλουν να υπακούν στις οδηγίες που τους δίδονται από τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτές και αφορούν την εκπαιδευτική τους πορεία και συμπεριφορά. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις, τα εργαστήρια, ο εξοπλισμός και τα βιβλία του ΚΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με ορθό τρόπο από τους σπουδαστές και να μην χρησιμοποιούνται βιαίως και να προκαλούνται φθορές. Κάθε συμπεριφορά η οποία αποτελεί κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα του κοινού, παρενόχληση, εκφοβισμό λεκτικό ή σε ηλεκτρονικά μέσα, προσβολή των ηθών και των εθίμων είναι κατακριτέα και η σχολή διατηρεί κάθε δικαίωμα να δώσει κατευθύνσεις συμμόρφωσης όταν κριθεί σκόπιμο.

 

 1. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 

Η βεβαίωση σπουδών ΚΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ είναι το ισχυρότερο προσόν στα χέρια των αποφοίτων για την εύρεση εργασίας. Οι απόφοιτοί μας έχουν πολλές προοπτικές επιτυχημένης επαγγελματικής αποκατάστασης. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους, με τη βεβαίωση σπουδών της σχολής ΚΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, τους ανοίγονται νέοι ορίζοντές στην αγορά εργασίας. Η σχολή φροντίζει να φέρνει σε επαφή τους αποφοίτους της με τους επαγγελματίες του κλάδου για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

 

 1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Κατά την εγγραφή τους στο επιθυμητό πρόγραμμα παρακολούθησης οι σπουδαστές με τη συνεργασία της γραμματείας συμφωνούν στον τρόπο πληρωμής των διδάκτρων. Αυτή η συμφωνία πρέπει να ακολουθείται στο ακέραιο από όλους τους σπουδαστές. Τα δίδακτρα εξοφλούνται τις πρώτες 10 ημερολογιακές ημέρες κάθε μήνα. Οικονομική διευκόλυνση – νέα συμφωνία δίδεται κατόπιν επικοινωνίας με τη Διεύθυνση. Σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων, η σχολή οφείλει να ενημερώσει τον σπουδαστή προς υπενθύμιση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ανταπόκριση από τον σπουδαστή, η σχολή μπορεί να προβεί στα παρακάτω:

 • Αλλαγή τμήματος, ημερών ή ωραρίου φοίτησης
 • Προσωρινή ή Οριστική Διακοπή φοίτησης

Οι σπουδαστές επιβαρύνονται με την αγορά εργαλείων, υλικών και βιβλίων που απαιτούνται για την ορθή παρακολούθηση των μαθημάτων.

 

 ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ – ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Για μεταβολή ή διαγραφή σε οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών, αλλαγή ωραρίου, αλλαγή τμήματος ή αλλαγή στον οικονομικό διακανονισμό ο σπουδαστής θα πρέπει να επικοινωνήσει πρωτίστως με τη διεύθυνση της σχολής και σε συνεργασία να συμφωνηθεί το νέο πρόγραμμα. Δεν θα γίνονται δεκτές αλλαγές χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της διεύθυνσης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΠΟΥΔΩΝ:

Για τα τμήματα σπουδών που λειτουργούν σε ομαδικά γκρουπ με καθορισμένη ημερομηνία έναρξης, αριθμό μαθημάτων και συγκεκριμένων ωρών, όπως και για τα σεμινάρια ωρών, δίδακτρα που καταβλήθηκαν δεν επιστρέφονται για ουδεμία αιτία, λόγω περιορισμού στον αριθμό σπουδαστών. Σε περίπτωση διακοπής από τον σπουδαστή, τα δίδακτρα παραμένουν στη σχολή και δίδεται δυνατότητα για μελλοντική χρήση εντός 6 μηνών  από την εγγραφή. Δεν επιστρέφονται σε καμία περίπτωση δίδακτρα.

 

 

Όλοι οι σπουδαστές που εγγράφονται στο ΚΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ  οφείλουν να έχουν ενημερωθεί για τον κανονισμό λειτουργίας και να τον ακολουθούν.

Είναι αναρτημένος και στην ιστοσελίδα www.keas.edu.gr

ΚΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ 15   19200 – www.keas.edu.gr 210 55 61  741 

 

Επισκέψεις: 624